2021-12-21 07:34:01• hírek • Agerpres

Kiegyeztek a vasutas szakszervezetek a szállításügyi minisztériummal

Foto: wikipedia
Foto: wikipedia

A szállításügyi minisztérium hétfőn abban állapodott meg a vasutas szakszervezetekkel, hogy a Román Vasúttársaság (CFR) alkalmazottainak alapbérét a 2022-es fogyasztói árindexhez igazítják, az ehhez szükséges törvényi és pénzügyi keret elfogadása után.

Erről a szállításügyi minisztérium számolt be közleményében. E szerint Sorin Grindeanu tárcavezető kezdeményezésére hétfőn tárgyalóasztalhoz ültek a minisztérium és a vasutas szakszervezetek képviselői, miután a CFR alkalmazottai a nap folyamán spontán sztrájkba kezdtek.

A felek megállapodtak abban, hogy jövőre az alapbéreket a 2022-es fogyasztói árindexszel emelik meg, miután a parlament elfogadja az ehhez szükséges jogi és pénzügyi keretet, vagyis a költségvetési törvényt és a vasúti vállalatok büdzséjét, ami első lépés lenne a vasutasok jogállását szabályozó törvény gyakorlatba ültetéséhez - olvasható a minisztérium közleményében.

'Úgy véljük, mindent megtettünk, hogy a spontán sztrájk véget érjen. Ettől a pillanattól kezdve azt várjuk, hogy az állomásokon leállított vonatokat újból elindítsák. 261 vonatot állítottak le. Várjuk, hogy valamennyit visszaállítsák a forgalomba' - nyilatkozta Alin Şerbănescu, a szállításügyi minisztérium tanácsosa a minisztérium székhelyén.

Rodrigo Maxim, a romániai vasutas szakszervezetek szövetségének elnöke arról tájékoztatta az AGERPRES hírügynökséget, hogy a mozdonykarbantartók a román állami vasúttársaság (CFR) személyszállító osztályának minden telephelyén spontánul beszüntették hétfő reggel a munkát, mert elégedetlenek a fizetésükkel.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: